• ProB - 36 kapsz.

ProB 

  • Összesen 10x109 CFU élő baktérium tartalommal 
  • Lactobacillus helveticus 3.5x109 CFU* 
  • Lactobacillus rhamnosus 2,5x109 CFU*
  • Bifidobacterium longum 2x109 CFU*
  • Lactobacillus paracasei 2x109 CFU*
  • 40 mg C-vitaminnal

Az emberi szervezet közel 2kg össztömegben tartalmaz baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat. Ezek megtalálhatóak gyakorlatilag minden bőrfelületünkön és szervünkben, így a gyomorban, a szájban és a bélrendszerben is. (1)

Ennek a mennyiségnek kb. az egyharmada minden emberben közös, azonban a fennmaradó 2/3-nyi rész változó összetételű, ugyanúgy, mint az ujjlenyomatunk mintája. (1)

Ezen baktériumok összességét nevezzük mikrobiomnak és az alkotó mikrobák száma kb. tízszer annyi, mint saját sejtjeinké. (1)

Egy felnőtt ember szervezete közel 100 trillió baktériumot tartalmaz, legalább 1000 különféle egyeddel, amik közel 3 millió gént állítanak elő, ami 150 szerese az emberi génállománynak. (1)

Ezekből a számokból is látszik, hogy mekkora jelentősége van a velünk élő mikrokozmosznak. Olyannyira, hogy az utóbbi évtizedekben felismerték a mikrobiom-bél-agy tengely jelentőségét is. (1)

A bélrendszerben a leggyakoribb baktériumok a bifidobacterium és a lactobacillus fajok, ezeket a mikrobiológia is igen aktívan tanulmányozza. (1)

Ezen baktériumok szájon át szedve megtapadnak a tápcsatornában, hogy szoros együttélést valósítsanak meg az emberi szervezettel, mint a tápcsatornai normál flóra tagjai.

A Scitec Nutrition ProB terméke négy féle élő baktérium törzset tartalmaz, amik megtalálhatóak az emberi gyomor-bélfórában, valamint 40 mg C-vitamint is.

*Colony Forming Unit - élő és aktív baktérium egyedszám a napi adagban

(1) Bermon S, Petriz B, Kajėnienė A, Prestes J, Castell L, Franco OL. The microbiota: an exercise immunology perspective. Exerc Immunol Rev. 2015;21:70-9. PMID: 25825908.

Adagolási javaslat:

Vegyen be naponta 1 kapszulát éhgyomorra egy pohár vízzel!

Figyelmeztetés:

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!  A terméket kisgyermekek elől elzárva tárolja! Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

ÖSSZETÉTEL

Scitec Nutrition ProB
Összetétel:

Egy adag mérete: 1 kapszula
Adagok száma a termékben: 36 (36 kap.)


Vitaminok és ásványi anyagok (egyéb összetevők)1 kapszulaNRV3

Összes baktérium10x10^9CFU1
-amelyből Lactobacillus helveticus3.5x10^9CFU1
-amelyből Lactobacillus rhamnosus2.5x10^9CFU1
-amelyből Bifidobacterium longum2x10^9CFU1
-amelyből Lactobacillus paracasei2x10^9CFU1
C Vitamin40 mg50%

3NRV%: Napi beviteli referencia érték felnőttek esetén.

1Telepképző egységek száma.

Allergén információ:

Tejet, tojást, glutént, szóját, földimogyorót, dióféléket, zellert, halat, rákféléket, puhatestűeket és kén-dioxidot tartalmazó összetevőket feldolgozó üzemben készült!

Figyelmeztetés:

A terméket kisgyermekek elől elzárva tárolja! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

ÖSSZETEVŐK: Biotiq formula 54,7% [burgonyakeményítő, Lactobacillus helveticus Lafti® L10 ND, Lactobacillus rhamnosus GG AF, Bifidobacterium longum Rosell®-175 (R0175), Lactobacillus paracasei Lafti® L26 AF, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), L-aszkorbinsav], tömegnövelő szer (cellulózgél), apszulahéj (zselatin), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).

ProB - 36 kapsz.

  • Cikkszám: ProB - 36 kapsz.
  • Elérhető: Raktáron
  • Elérhető: ProB - 36 kapsz.

Ár: 5.990 Ft / darab

  • Webes ár: 5.990Ft / darab